Logo
  • Nieuws
  • 16 februari 2017
  • Tom Tuning
  • Bron: Vebego

‘Doelstelling Participatiewet veel te laag en niet sociaal’

“De resultaten van de Participatiewet zijn tot nu toe zeer teleurstellend”, zegt Ronald Goedmakers, CEO van Vebego. Volgens Goedmakers zijn de cijfers, met betrekking tot meer banen voor arbeidsbeperkten zonder echte ambitie  ingevoerd.

Werkgevers hebben in het derde kwartaal van vorig jaar meer banen voor arbeidsbeperkten gecreëerd. Niet genoeg vindt Goedmakers.
Zelf staat Goedmakers voor een socialer gezicht van de werkgevers wat ook terugkomt in het bedrijf Vebego, waar het belang ligt bij inclusiviteit. Vebego heeft 6000 mensen in dienst met een arbeidsbeperking en de komende jaren zullen er nog duizenden bijkomen aldus Goedmakers. Hij vindt de doelstelling van de overheid om dit jaar nog 2000 banen te creëren voor arbeidsbeperkten dan ook ‘van weinig ambitie getuigen’.


Oproep

Goedmakers ervaart de inzet van deze mensen juist als zeer positief. Er ontstaat een saamhorigheid op de werkvloer, doordat het veel voldoening geeft om op deze manier iets terug te doen voor de samenleving. Werkgevers zouden dit niet inzien, omdat er alleen wordt gekeken naar effectiviteit en winstgevendheid. Arbeidsbeperkten in dienst nemen zou hier niet mee samen gaan. Dit beeld is volgens Goedmakers totaal verkeerd. Door deze mensen in dienst te nemen ontstaat er volgens hem een nieuwe dimensie. “Ik roep werkgevers dan ook op om ruimte te maken voor deze kwetsbare doelgroep. De invulling van de doelstelling van de participatiewet moet gemakkelijk in te vullen zijn”.
Bij Vebego worden de arbeidsbeperkten extra begeleid en werkprocessen aangepast aldus Goedmakers. Er worden voornamelijk werkzaamheden verricht op het gebied van schoonmaken, klussen en werken in de groenvoorziening. Het bedrijf is ook volledig verantwoordelijk voor de invulling van het werk, begeleiding, leegloop en ziekte.

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.