Logo
  • Nieuws
  • 8 juli 2010
  • Manon Schuttrups

Ontslag na frustraties botvieren op vuvuzela

Een 44-jarige uitzendkracht bij treinenonderhouder Nedtrain werd gek van het constante getoeter van collega’s op de populaire WK-toeter. Maar op het heft in eigen handen nemen volgt ontslag.

Beeld Ontslag na frustraties botvieren op vuvuzela

De man had collega’s al diverse keren gevraagd de vuvuzela aan de kant te leggen, maar deze wisten van geen ophouden. Sterker: zijn collega’s besloten een vuvuzela op perslucht aan te sluiten.

 

Ontslag

De uitzendkracht: “Daar kwam een ongelooflijk hard geluid uit, ik noem het gewoon vuvuzela-terreur.” Tijd om zelf actie te ondernemen, dacht hij, en zaagde de toeter met een mes in tweeën. Toen de man even later bij de leiding werd geroepen, werd hem verteld dat hij niet voor eigen rechter had mogen spelen en dat hij zijn biezen kon pakken.

 

Veilige werkomgeving

Veel begrip van FNV hoeft de man niet te verwachten; een woordvoerster laat dat hij het probleem eerst bij de leiding had moeten aankaarten. “Maar de werkgever moet wel zorgen voor een veilige werkomgeving. En als iemand gesard wordt met toeters, is dat ook niet goed.”

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.