Logo
  • Nieuws
  • 7 september 2012
  • Siem Kannekens

Taalwerkt.nl helpt werkgevers bij de aanpak van laaggeletterdheid

In verband met de Week van de Alfabetisering heeft De Stichting van de Arbeid in samenwerking met Stichting Lezen en schrijven een website ontwikkeld voor werkgevers en werknemers over de aanpak van laaggeletterdheid.

Beeld Taalwerkt.nl helpt werkgevers bij de aanpak van laaggeletterdheid

Taalwerkt.nl is ontwikkeld voor werknemers die moeite hebben met lezen en schrijven of iemand kennen die hier problemen mee heeft. Verder is de site bestemd voor werkgevers die informatie nodig hebben over de aanpak van laaggeletterdheid. Ook brancheorganisaties, vakbonden, medezeggenschaporganen en Opleidings- en Ontwikkelingsfondsen kunnen op de website terecht om de benodigde informatie hierover te vinden.

 

Instructies en veiligheidsvoorschriften

Prominenten als Prinses Laurentien(voorzitter Stichting lezen & schrijven), Bernard Wientjes(voorzitter VNO-NCW)  en Ton Heerts(voorzitter FNV in beweging) komen in een filmpje aan het woord op de website. Zij vertellen waarom het zo belangrijk is dat iedereen voldoende kan lezen en schrijven. Zo is het kunnen lezen van instructies en veiligheidsvoorschriften bijvoorbeeld van essentieel belang voor de veiligheid op de werkvloer. Daarnaast dragen (goede) lees en schrijfvaardigheden bij aan de persoonlijke ontwikkeling en aan verhoging van duurzame participatie van deze groep, zowel op de arbeidsmarkt als in de maatschappij.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.