Logo
  • Nieuws
  • 19 november 2013
  • Michelle Hollenberg

‘Pas werktijden aan aan school en andersom’

Het kabinet gaat bekijken hoe school- en werktijden en verlofregelingen in de toekomst beter op elkaar aan kunnen sluiten. Daarnaast wil het de kinderopvang flexibeler maken en van hogere kwaliteit. Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid schrijft dat in een opiniestuk in dagblad Trouw.

Minister Asscher wil ook dat mannen en vrouwen hun werk en zorgtaken beter kunnen combineren en dat er geen fiscale belemmeringen zijn.

Beter meedoen aan arbeidsproces

Minister Asscher organiseerde maandag de arbeid-en-zorg-top in Den Haag. Hij verzamelde hier ideeën die ervoor moeten zorgen dat mensen beter kunnen meedoen aan het arbeidsproces.

Kritiek

Volgens de minister leiden problemen met het combineren van werk en zorg tot veel stress en gezondheidsklachten. Hij heeft zelf ervaren dat het maken van deze combi niet altijd makkelijk is. Asscher verwijst naar anonieme kritiek die hij afgelopen week ontving in De Telegraaf, omdat hij een pensioenoverleg liet schieten in ruil voor het vieren van Sint Maarten met zijn jongens.

Flexibele werktijden

Mensen vinden het moeilijk om te beginnen over zorgverlof stelt Asscher in zijn opiniestuk. “Ondanks hoopgevende voorbeelden vinden veel mannen het lastig om tijd te claimen voor hun zorgtaken. Maar er is ook verandering. In heel veel bedrijven zijn werkgevers én werknemers elkaar ver tegemoetgekomen met flexibele werktijden en ruimte voor zorg. Gevolg: loyale werknemers en een laag ziekteverzuim.’’

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.