Logo
  • Nieuws
  • 8 mei 2009
  • Gabor Mooij

Leerwerkbanen moeten onvervulbare vacatures invullen

banner-nieuwsberichten_39.pngDe komende twee jaar moeten er tienduizend leerwerkbanen komen om moeilijk vervulbare vacatures op te vullen. De leerwerkbanen zijn bestemd voor werklozen die na bijscholing aan de slag kunnen.

Beeld Leerwerkbanen moeten onvervulbare vacatures invullen

Staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken), de brancheorganisatie van re-integratiebedrijven Boaborea en het UWV hebben hun handtekening gezet onder een plan om tienduizend leerwerkbanen te creëren. Klijnsma hoopt dat de leerwerkbanen ook een steun in de rug zijn voor gemeenten, die werkloze jongeren tot 27 jaar op basis van de aankomende Wet investering in jongeren (WIJ) eerst een aanbod moeten doen voor werk dan wel scholing voordat ze een uitkering krijgen.

 

Tweeduizend vacatures

Volgens Boaborea hebben werkgevers momenteel ruim tweeduizend vacatures voor functies als taxichauffeur, beveiliger, horecamedewerker, receptioniste, zorgassistent, werknemer in de kinderopvang en buitengewoon opsporingsambtenaar. Boaborea zegt dat deze functies in de huidige arbeidsmarkt prima te vervullen zijn.

 

Tip

Bij een leerwerkbaan is overleg en afstemming tussen de betrokken partijen (gemeente, UWV en re-integratiebedrijven) belangrijk. Maak hierover met die partijen duidelijke afspraken voordat u van start gaat met een leerwerkbaan of leerwerkbanen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.