Logo
  • Nieuws
  • 24 januari 2023

De HR Podcast – Afl. 40: Meten van het rendement van leren en ontwikkelen

Een leven lang leren is een veel gebruikte slogan. Want dan blijven we goed inzetbaar en dus relevant. En dat geldt ook voor de organisaties waarin we werken, want die kunnen overleven als ze relevant blijven. Dus investeren organisaties grote bedragen in leren en ontwikkelen. Maar een dichtgetimmerde business case is daarvoor nog geen gemeengoed. Er wordt veel geld uitgegeven zonder meetbaar zicht op het resultaat. Hoe komt dat? En waarom nemen organisaties daarmee genoegen? Is het rendement van leren en ontwikkelen eigenlijk wel te meten?

Beeld De HR Podcast – Afl. 40: Meten van het rendement van leren en ontwikkelen

In aflevering 40 van de HR Podcast is de gast Klaas Toes, CEO van het ROI Institute. Als econoom heeft hij zich vastgebeten in het inzichtelijk maken van het rendement van leren en ontwikkelen. En ja, dat is te meten zegt Klaas. Klaas vertelt helder en to the point waarom het belangrijk is om het rendement van leren en ontwikkelen te meten, hoe je kan meten en welke rol HR daarbij speelt.

De HR Podcast is een initiatief van HR Academy en HR Praktijk en gaat over innovaties met impact op HR. Elke twee weken verschijnt een nieuwe aflevering. Luister onderweg, op het werk of thuis in de bekende podcast apps zoals Spotify, Apple Podcast en Google Podcast. Abonneer je in de app op de HR Podcast, zodat je geen aflevering meer hoeft te missen.

Kijk voor alle info op www.hrpodcast.nl.

A&O Fonds Gemeenten: reorganiseren of reskillen?

De afdelingen Burgerzaken van Nederlandse gemeenten zagen zich in 2017 al gesteld voor een transformatieopdracht. Het aantal arbeidsplaatsen zou naar verwachting afnemen en de aard van de werkzaamheden inhoudelijk veranderen door digitalisering en nieuwe dienstverleningsconcepten. Om te bepalen op welke wijze deze transformatie vormgegeven moest worden, reorganiseren of re-skillen, is samen met ROI Institute Europe een studie uitgevoerd om het rendement van beide opties naast elkaar te zetten. In een interview tijdens het online congres Succesfactoren re- en upskilling vertellen Klaas en Marieke de Feyter (van A&O Fonds) over deze studie en de resultaten daarvan.
 
HR Academy - Kennis op niveau! HR Academy is er speciaal voor HR-professionals en functionarissen met personeelsverantwoordelijkheid. Want we hebben ons helemaal gespecialiseerd in kennisopleidingen op het gebied van human resources management. We weten hoe breed dat speelveld is en we kennen de veelheid aan onderwerpen waarvan je op de hoogte moet zijn. Daarom helpt HR Academy je om in jouw dagelijkse praktijk effectief te zijn en te groeien in je vak. Daarvoor bieden we je hoogwaardige opleidingen om je kennis op niveau te brengen én te houden. Van wet- en regelgeving tot strategie en beleid.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.