Logo
  • Nieuws
  • 22 april 2009
  • David Davidson

‘Dankjewel’ toverwoord bij lamlendig personeel

Werkgevers die de betrokkenheid van hun personeel willen vergroten doen er goed aan af en toe ‘dankjewel’ te zeggen. Dat het zo simpel kan zijn blijkt uit onderzoek van onder andere HR-adviesbureau Towers Perrin.

Beeld ‘Dankjewel’ toverwoord bij lamlendig personeel

Hoewel ook het van oorsprong Amerikaanse Towers Perrin de uitkomst van het onderzoek een tamelijke open deur vindt, was het doel van de studie vast te stellen of erkenning in de rest van de wereld ook een belangrijke rol speelt. Daarvoor ondervroeg het adviesbureau tienduizend werknemers in dertien landen.

 

Uit het onderzoek blijkt dat in alle landen en culturen erkenning een belangrijke motivator is voor werknemers. Maar verschillen zijn er ook. Zo blijkt dat in bijvoorbeeld China en Rusland erkenning van de teamprestatie hoger wordt gewaardeerd dan individuele erkenning. Britse werknemers zijn daarentegen wel weer tuk op een persoonlijk compliment van de baas.

 

Trots

Betrokkenheid brengt bij de werknemers gevoelens van trots, vertrouwen naar boven. Ook voelen ze zich beter en zien ze meer mogelijkheden. De studie claimt dat simpele uitingen van waardering de betrokkenheid van personeel bij slecht presterende bedrijven met welgeteld 63 procent kan laten toenemen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.