Logo
  • Nieuws
  • 27 februari 2009
  • Tom Dobber

Aanvraagperiode werktijdverkorting verlengd

U kunt uiterlijk tot 21 maart 2009 bijzondere werktijdverkorting (wtv) aanvragen. Minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid verlengt de aanvraagperiode voor de wtv-regeling met een maand. Dit schrijft de minister in een brief aan de Tweede Kamer.

Beeld Aanvraagperiode werktijdverkorting verlengd

Het kabinet overlegt met de sociale partners over een sociaal akkoord om de gevolgen van de kredietcrisis voor de arbeidsmarkt op te vangen en tegen te gaan. Als het kabinet vóór 21 maart een sociaal akkoord heeft bereikt, stopt de wtv-regeling eerder dan de geplande einddatum.

 

Toename wtv-aanvragen

Tot en met 20 februari 2009 hebben 511 bedrijven toestemming gekregen om gebruik te maken van de bijzondere regeling werktijdverkorting. In totaal is 601.360 uur werktijdverkorting toegekend en het aantal nieuwe wtv-aanvragen blijft oplopen.

 

Downloaden

U kunt hieronder de formulieren/bijzondere beleidsregels 2008 downloaden:

  1. formulier voor de aanvraag van de bijzondere werktijdverkorting (Bijlage 1 als bedoeld in artikel 2, derde lid, van de Bijzondere beleidsregels ontheffing verbod op werktijdverkorting 2008) (Pdf)
  2. accountantsverklaring (Bijlage 2 als bedoeld in artikel 2, vierde lid, van de Bijzondere beleidsregels ontheffing verbod op werktijdverkorting 2008) (Word) (Pdf)
  3. verklaring werkgever en werknemersvertegenwoordiging (Bijlage 3 als bedoeld in artikel 3, vierde lid, van de Bijzondere beleidsregels ontheffing verbod op werktijdverkorting 2008) (Pdf)
  4. aanvraagformulier WW (Word) (Pdf)
  5. toelichting aanvraagformulier WW (Pdf)
  6. Bijzondere beleidsregels ontheffing verbod op werktijdverkorting 2008 (Pdf)

 

U vindt deze formulieren ook op de website van het UWV.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.