Logo
  • Nieuws
  • 17 maart 2008
  • Arzu Kokeng
  • Bron: Redactie HRpraktijk.nl

Donner: sterke groei Wajong onaanvaardbaar

Minister Donner verwacht niet dat het aantal jonggehandicapten met een uitkering (Wajongers) binnen tien tot vijftien jaar zal stijgen tot een half miljoen. De voorspelde groei tot een half miljoen zal volgens hem veel later intreden. “Mogelijk in 2050, maar dan is het nog onaanvaardbaar, gewoon uit maatschappelijk oogpunt”, aldus de minister zaterdagavond in een uitzending van Nova. Zo meldt Szw.nl.

Beeld Donner: sterke groei Wajong onaanvaardbaar

Donner heeft liever dat bijvoorbeeld 200.000 Wajongers werken en daarbij een aanvulling op hun loon krijgen, dan dat eenzelfde aantal een uitkering heeft en niet werkt.

 

Donner komt in mei met maatregelen om meer Wajongers aan het werk te helpen. Veel jonggehandicapten willen namelijk wel werken en willen af van het stempel dat louter een uitkering hun geeft. “Voor twee derde moet ik gewoon zeggen: laten we nou niet praten over wat ze niet kunnen, maar laten we kijken wat ze wel kunnen”.  Donner wil het onder meer voor bedrijven aantrekkelijker maken om Wajongers in dienst te nemen door de administratieve rompslomp voor werkgevers te verminderen. Ook wil hij voor Wajongers meer begeleiding naar werk mogelijk maken.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.