Logo
  • Nieuws
  • 24 mei 2022

De HR Podcast afl. 64 – Een betere dynamiek in de boardroom verbetert het succes van de organisatie

Het directieteam is het exclusieve domein waar de HR-directeur of CHRO aan tafel zit met de CEO en de andere leden van het 'executive committee'. De dynamiek in de boardroom loopt niet altijd op rolletjes: verborgen agenda’s, politieke spelletjes en grote ego’s, maar ook de gewoonte van lang met elkaar samenwerken en de toetreding van een nieuw teamlid kunnen de top minder effectief maken. En dat straalt onvermijdelijk uit naar de rest organisatie. Dus is het van groot belang dat een directieteam zichzelf periodiek onderhoudt en nieuwe energie gunt: een ‘board boost’ als het ware.

Beeld De HR Podcast afl. 64 – Een betere dynamiek in de boardroom verbetert het succes van de organisatie

Hoe zo’n ‘board boost’ werkt, wat dat van de HR-directeur en de medebestuursleden vraagt en wat dat de hele organisatie oplevert, zijn de grote vragen in deze aflevering. Om die te beantwoorden én hun eigen rijke ervaring te delen, zijn twee oud-CHRO’s te gast: Anne Jaakke en Ramon de Kok. Samen zijn zij het bedrijf The Board Boost gestart, een speciaal programma gericht op het verbeteren van de dynamiek en de onderlinge samenwerking binnen directieteams. Haarfijn bespreken zij de dilemma’s en de spanningen in de boardroom, wat de gevolgen daarvan zijn en hoe het topmanagement nieuwe energie vergaart om zichzelf weer mee op te laden en de organisatie scherper en effectiever te leiden.  

Luister op: https://anchor.fm/hrpodcast

De HR Podcast is een initiatief van CHRO.nl en HR Praktijk en gaat over leiderschap en innovatie in HR. Elke twee weken verschijnt een nieuwe aflevering. Luister onderweg, op het werk of thuis in de bekende podcast apps zoals Spotify, Apple Podcast en Google Podcast.

Abonneer je in de app op de HR Podcast, zodat je geen aflevering meer hoeft te missen. Kijk voor alle info op www.hrpodcast.nl.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.