Logo
  • Nieuws
  • 2 mei 2022

De HR Podcast – afl. 62 – Hoe HR met meer breinkennis meer impact kan maken

HR draait om mensen, en dan vooral: gedrag en het sturen en beïnvloeden daarvan. Dat vraagt om kennis van het menselijk brein. Hoewel in de laatste jaren de belangstelling voor het brein is gegroeid, is er op de werkvloer nog een wereld te winnen. Interventies worden nog te veel gedaan zonder voldoende inzicht in de oorzaken van het gedrag waar de interventie op gericht is, zegt neurowetenschapper en psycholoog Marcia Goddard. 

Beeld De HR Podcast – afl. 62 – Hoe HR met meer breinkennis meer impact kan maken

Dat is de lijn van het gesprek in aflevering 62 van de HR Podcast, waarin Dr. Marcia Goddard te gast is. Ze maakt nuchter en energiek de praktische vertaling naar de werkvloer van de wetenschap van en kennis over het menselijke brein. Marcia bespreekt een aantal HR-gerelateerde onderwerpen en hoe je die met meer breinkennis beter aanpakt.

'Begrijpen van gedrag en framen als uitdaging zijn de eerste ingrediënten om aan cultuurverandering te werken voor HR'

De HR Podcast is een initiatief van CHRO.nl en HR Praktijk en gaat over leiderschap en innovatie in HR. Elke twee weken verschijnt een nieuwe aflevering. Luister onderweg, op het werk of thuis in de bekende podcast apps zoals Spotify, Apple Podcast en Google Podcast. Abonneer je in de app op de HR Podcast, zodat je geen aflevering meer hoeft te missen. Kijk voor alle info op www.hrpodcast.nl.

 

 

HR Academy biedt opleidingen voor Human Resources. Onze passie is om mensen een stap verder te brengen in hun carrière. Dit doen we door HR-professionals te ondersteunen met een uitgebalanceerd aanbod opleidingen. Binnen dit aanbod zijn alle opleidingen van topniveau onder begeleiding van hoogleraren en experts.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.