Logo
  • Download
  • 31 oktober 2023

Onderzoeksrapport: Wat doen Nederlandse werkgevers om werknemers inzetbaar te houden?

Van het grote belang van gezonde werknemers die zo weinig mogelijk uitvallen lijkt vrijwel iedereen in werkgevend Nederland inmiddels wel overtuigd. Maar handelen die organisaties daar ook naar? Voor de derde maal is dit onderzoek door HR-dienstverlener Robidus samen met HR Praktijk uitgevoerd. De voorgaande edities van 2019 en 2020 tonen veel gelijkenissen met de huidige uitkomsten maar er zijn ook grote verschillen.
Beeld Onderzoeksrapport: Wat doen Nederlandse werkgevers om werknemers inzetbaar te houden?

Download

Type:
PDF bestand
Grootte:
1,34 MB
Download
Aangeboden door:
Robidus

Met het onderzoek willen we een beeld creëren van de feitelijke ‘stand in het land’ als het gaat om het streven naar een gezonde werkomgeving en vitale medewerkers. Ook beogen wij ermee meer inzicht te geven in de manier waarop HR duurzame inzetbaarheid wel of niet stimuleert. Tot slot biedt het HR-professionals hopelijk extra houvast bij het nemen van beslissingen in de eigen organisatie.

Inhoud:

  • Wat doen Nederlandse werkgevers concreet in hun eigen organisatie aan duurzame inzetbaarheid?
  • Welke thema’s leven in de directiekamer?
  • Welke instrumenten worden in de praktijk (al) aangeboden?
  • En hoeveel medewerkers maken feitelijk gebruik van die instrumenten?
De diensten van Robidus verlagen uw risico’s van verzuim en arbeidsongeschiktheid door optimale benutting van wettelijke regelingen en het sturen op inzetbaarheid.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.