Logo
  • Nieuws
  • 14 april 2015
  • Hilal Dilmac
  • Bron: Regus

Flexwerkers zichtbaar door gebruik online tools

Onder het toenemende aantal professionals dat een deel van de tijd buiten het kantoor werkt, is het gebruik van online tools sterk toegenomen. Maar liefst 86 procent van de werknemers gebruikt ten minste één online tool die flexwerken makkelijker maakt. Zo blijkt uit onderzoek van Regus onder meer dan 44.000 respondenten in 100 landen.

Moderne online tools nemen de vooroordelen van flexibel werken weg. Zo zorgen clouddiensten ervoor dat vertrouwelijke documenten veilig gebruikt en gedeeld kunnen worden. Dropbox is met 60 procent de meest gebruikte online tool, We Transfer volgt met 59 procent en Google Drive staat met 36 procent op de derde plaats.

Skype maakt flexwerker zichtbaar

Flexwerkers zijn vaak bang dat ze over het hoofd worden gezien omdat ze zich niet elke dag op kantoor bevinden. Om de zichtbaarheid van de flexwerker te vergroten wordt er gebruik gemaakt van Instant Messaging en telefonie via het Internet. De meest populaire manier van telefonie via het Internet in Nederland is Skype, dit wordt door 50 procent van de respondenten gebruikt. 40 Procent maakt gebruik van Facebook Messenger en Viber volgt met slechts 7 procent.

Whatsapp meest populair

WhatsApp is momenteel veruit de meest populaire Instant Messaging-app voor smartphones in Nederland, 88 procent van de werknemers gebruikt het minstens één keer per maand. Slechts 6 procent van de Nederlandse respondenten liet weten geen enkele instant Messaging-app zakelijk gebruikt te hebben.

Online tools nemen vooroordelen van flexwerken weg

‘Steeds meer mensen kiezen voor flexibel werken. Online tools helpen de vooroordelen van flexwerken weg te nemen. Van het gevoel geen contact te hebben met collega’s tot het moeizaam toegang krijgen tot de server van het bedrijf; nieuwe technologieën bieden oplossingen. De groei van Instant Messaging-apps en het makkelijk delen van documenten online spelen een grote rol in het flexibel werken. Dit betekent dat de flexwerker volledig operationeel is, zelfs wanneer hij niet op kantoor is. Men bespaart tijd door dichter bij huis te werken en dat verhoogt de productiviteit,’ aldus Robbert Klaassen van Regus.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.