Logo
  • Nieuws
  • 22 juli 2010
  • Manon Schuttrups

Wie is toch die vrouw die op zondag het vlees komt snijden?

Steeds vaker brengt de vrouw des huizes het brood op tafel: bijna een derde van de vrouwen verdient meer dan hun man. Bijna de helft van thuisblijvende moeders vindt het een naar idee zelf geen geld te verdienen. Vier op de tien vrouwen zou dan ook graag thuiswerken.

Beeld Wie is toch die vrouw die op zondag het vlees komt snijden?

Dat blijkt uit onderzoek van de Britse Grazia onder 2000 lezeressen. De respondenten, met een gemiddelde leeftijd van 36 jaar, konden hun mening geven over werk en moederschap. “Vrouwen krijgen tegenwoordig goede banen nadat ze afgestudeerd zijn. Bovendien gaan ze sneller de carrièreladder op dan ooit,” verklaart hoofdredactrice Victoria Harper. "Bovendien brengt een derde van de vrouwen niet alleen meer geld in het laatje, daarnaast heeft ook nog eens 19 procent hetzelfde inkomen als hun partner.”

 

Carrière geeft zelfvertrouwen

In één op de tien gezinnen blijft de man thuis om op de kinderen te passen en het huishouden te verzorgen. Tien procent van de vrouwen met deze rolverdeling geeft toe dat de relatie hierdoor verslechtert is. Soms was dit zelfs reden voor een scheiding.

 

Van alle moeders werkt 67 procent full- of parttime. Iets meer dan de helft van hen gelooft dat ze een betere moeder kan zijn als haar carrière goed is. Van de fulltimers zegt de helft dat zij zich door hun baan waardevol voelen en dat ze hier zelfvertrouwen aan ontlenen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.