Logo
  • Nieuws
  • 17 februari 2009
  • Tom Dobber

Werkloosheid naar 8,75 procent in 2010

Het Centraal Planbureau (CPB) bracht vandaag de voorlopige economische voorspelling naar buiten. Het CPB voorspelt onder andere dat de werkloosheid in 2009 op 5,5 procent zal liggen en in 2010 naar 8,75 procent zal stijgen, terwijl de beroepsbevolking in 2010 maar met een half procent zal afnemen.

Beeld Werkloosheid naar 8,75 procent in 2010

Een verdere stijging van de werkloosheid in 2011 is volgens Coen Teulings, directeur van het CPB “Zeker niet ondenkbaar”, zo zei hij vandaag in een persconferentie.

 

BBP

Het bruto binnenlands product (BBP) neemt naar verwachting van het CPB in 2009 met 3,5 procent af en in 2010 nog eens met een kwart procent. Teulings verwacht dat het financieringstekort dit jaar op drie procent zal uitkomen en volgend jaar op 5,5 procent.

 

In deze woelige tijden organiseert HRpraktijk op 7 mei het seminar ‘Herstructureren vanuit HR tijdens de kredietcrisis’. Tijdens dit seminar wordt er uitgebreid stilgestaan bij de praktische en financiële aspecten van een herstructurering. Waar liggen de financiële valkuilen en waar liggen de kansen?

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.