Logo
  • Nieuws
  • 21 juli 2011
  • Mariel Hovemann

Werken op vakantie geeft soms rust

Op vakantie ongevraagd gestoord worden door het werk heeft een negatieve invloed op het welzijn. Maar werken tijdens de vakantie is niet per definitie slecht aldus RU-promovenda Jessica de Bloom.

Beeld Werken op vakantie geeft soms rust

De Bloom onderzocht het effect van werken tijdens de vakantie. Uit haar onderzoek blijkt dat ongeveer eenderde van de vakantiegangers werkt tijdens de vakantie. Per dag gemiddeld minder dan een half uur. De verwachting is dat dit met de komst van de smartphones toeneemt.

 

Controle

Niet los kunnen komen van je werk tijdens vakantie en ongevraagd mailtjes of telefoontjes krijgen, zorgt voor stress. Werken tijdens de vakantie kan echter ook voor rust zorgen aldus De Bloom in De Volkskrant. “Een vakantie doet een mens goed omdat hij zijn dag dan zelf onder controle heeft. Zelf bepalen wat je doet en wanneer heeft een positieve invloed op je welzijn. Of werken wel of geen stress veroorzaakt hangt hiermee samen. Als iemand bewust kiest om te werken, door bijvoorbeeld elke ochtend een half uurtje de werkmail te checken, is dat niet slecht. Je hebt dan het gevoel ok controle over je werk te hebben.”

 

Het advies van De Bloom aan vakantievierende werknemers: baken de tijden dat je werkt af en overleg dat van tevoren met je reisgenoten.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.