Logo
  • Nieuws
  • 21 februari 2011
  • Miranda Panse

Triobaan als antwoord op vergrijzing

In antwoord op de vergrijzing in bedrijven, hebben FNV Bondgenoten en werkgeversvereniging AWVN een werktijdregeling bedacht voor 55-plus werknemers. Uitgangspunt is dat drie oudere werknemers het werk van twee fulltime functieplaatsen doen. Ze werken dan ieder tweederde van hun arbeidstijd tegen 85 procent van hun oude salaris.

Beeld Triobaan als antwoord op vergrijzing

Door invoering van de triobaanregeling kunnen ouderen langer gezond aan het werk gehouden worden. Met name in bedrijven waar veel werknemers al vele jaren in onregelmatige en/of nachtarbeid werken en het bedrijf vaak niet de mogelijkheid heeft om voor deze oudere medewerkers vrijstelling van nachtarbeid te regelen.

Ouderenregelingen

FNV Bondgenoten-voorzitter Henk van der Kolk is blij met het idee: “Deze regeling laat zien dat de bestaande ouderenregelingen creatief ingezet kunnen worden en zowel voor werknemers als werkgevers voordelen biedt. We willen duurzame arbeidsverhoudingen. Deze regeling is daar een prachtig voorbeeld van.”

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.