Logo
  • Nieuws
  • 29 december 2009
  • Erik de Groot

Thuiswerken wint aan populariteit

Thuiswerken zal in 2010 nog meer aan populariteit winnen. Momenteel werkt al de helft van de Nederlandse beroepsbevolking soms of regelmatig thuis. En ruim 43 procent is van plan volgend jaar een betere balans aan te brengen tussen werk en privé. Dit blijkt uit onderzoek van TNS NIPO in opdracht van Microsoft Nederland.

Beeld Thuiswerken wint aan populariteit

Op dit moment werkt 47 procent van de Nederlandse beroepsbevolking wel eens thuis. 24 procent werkt zelfs één of meerdere dagen per week thuis. 25 procent heeft het voornemen om (meer) thuis te gaan werken.

 

Belangrijkste reden om thuis te werken blijkt om werkzaamheden af te kunnen ronden (58 procent). Mannen blijken hiernaast te kiezen voor telewerken om files en lange reistijden te vermijden. Vrouwen zien juist de mogelijkheid om de zorg voor kinderen beter te kunnen organiseren als belangrijkste reden.

 

Telewerken

Voorwaarde voor het succes van telewerken is het maken van goede afspraken tussen werkgever en werknemer over de output. Ook is het verstandig om te kijken of het telewerken past binnen de bestaande arbeidsovereenkomst. Het kan nodig blijken om een aanvullende telewerkovereenkomst af te sluiten waarin bijvoorbeeld afspraken worden gemaakt over wanneer thuis gewerkt wordt, loon, controle op het werk, et cetera.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.