Logo
  • Nieuws
  • 24 februari 2009
  • Gabor Mooij

Slechts tien procent werknemers vindt baan perfect

In Europa en de Verenigde Staten vindt maar één op de tien werknemers dat zijn of haar baan perfect is. Vijftien procent gelooft niet eens dat de perfecte baan bestaat. Bij driekwart leeft de hoop dat ze de perfecte baan in de toekomst vinden. Dit blijkt uit internationaal onderzoek van het vacaturenetwerk Monster onder bijna 50.000 werknemers in Europa en de Verenigde Staten.

Beeld Slechts tien procent werknemers vindt baan perfect

Ruim driekwart van de Nederlandse werknemers koestert de hoop dat de perfecte baan bestaat. Het hoogst op dit vlak scoren de Spaanse werknemer 88 procent en de Belgische werknemer met 85 procent. De Duitse werknemers zijn het somberst over hun loopbaanperspectief. Van hen gelooft 31 procent niet dat voor hen de perfecte baan is weggelegd. De Franse werknemers zijn daarna het somberst. 27 procent van hen denkt de perfecte baan niet te vinden.

 

Bedachtzamer

Volgens Diana Krieger, Managing Director van Monsterboard.nl worden mensen door de economische terugval bedachtzamer over hun werk en toekomstige loopbaantraject.

Monsterboard.nl stelt dat iedereen zijn of haar perfecte baan kan vinden. Krieger: “De perfecte baan is natuurlijk voor iedereen verschillend. Wij verstaan onder een perfecte baan een baan die bij je past, waar je je capaciteiten en talenten ten volle kan benutten”.

 

Tip:

Let er bij het aannemen van mensen al op dat ze over de juiste drive en daarmee mentaliteit beschikken voor de betreffende functie. Het is beter om een functie nog even open te houden dan snel iemand aan te trekken die niet goed past bij de functie en uw bedrijf.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.