Logo
  • Nieuws
  • 6 januari 2012
  • Mariel Hovemann

Risicovol pensioen in opkomst

Een pensioen waarin alle risico's bij de deelnemer liggen, is in opkomst. In ieder geval 40 werkgevers, met samen minstens 7000 werknemers, hebben hun pensioenregeling afgelopen jaar ondergebracht bij een premie pensioeninstelling (ppi) zo weet Trouw.nl te melden.

Beeld Risicovol pensioen in opkomst

Werknemers en werkgevers leggen bij een ppi een vastgestelde premie in. Je hebt dus geen garanties en risico’s zijn niet verzekerd. Werkgevers zijn bij deze vorm niet verplicht tussentijds bij te storten of bij te springen met een hogere premie. Ga je met pensioen, dan krijg je wat er op dat moment in de pot zit.

 

Eigen premie pensioeninstelling

In Nederland bestaan momenteel zes premie pensioeninstellingen: Nationale Nederlanden, Brand New Day, Robeco, Be Frank, TKP en Gouda Pensioen aldus Trouw.nl. Pieter van Eijden, commercieel directeur van Brand New Day, ziet dat steeds meer werkgevers zich ook beraden op de mogelijkheid een eigen ppi op te zetten. "Wij kunnen dan de administratie voor hen doen. Er is veel gaande."

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.