Logo
  • Nieuws
  • 28 april 2010
  • Gabor Mooij

Personeel moet harder werken door crisis

Werknemers van veel bedrijven moeten vanaf het uitbreken van de economische recessie harder werken. Zo concludeert de Amerikaanse verzekeringsgroep MetLife op basis van eigen onderzoek waarover Express.be bericht.

Beeld Personeel moet harder werken door crisis

Volgens MetLife hebben veel ondernemingen sinds de economische crisis de opdrachten van de werknemers uitgebreid en productiviteit meer benadrukt. Het onderzoek laat zien dat 40 procent van de Amerikaanse werknemers vindt dat hun takenpakket de afgelopen twaalf maanden zwaarder is geworden. De ondernemingen ontkennen dit niet, want 36 procent van de ondervraagde bedrijfsleiders geeft toe dat de productiviteit is gestegen door een grotere nadruk op het maximaal benutten van het arbeidspotentieel.

 

Productiviteit

MetLife stelt dat de focus op productiviteit zich op het hoogste niveau bevindt van de laatste acht jaar. Van de ondervraagde bedrijfsleiders ziet 84 procent productiviteit als een bijzonder belangrijke factor. Dat was vorig jaar nog 79 procent.

 

Arbeidsvoorwaarden

Ondanks de zware economische crisis hebben de meeste onderzochte bedrijven niet gekort op de arbeidsvoorwaarden van hun werknemers zoals een extra pensioenregeling. In ruil daarvoor vragen ze wel hogere prestaties op de werkvloer. Volgens de onderzoekers waarderen de werknemers de arbeidsvoorwaarden ook meer dan in het verleden.

 

Tip

Gezonde en gemotiveerde werknemers zijn productiever. Daarnaast verzuimen ze minder. Alle reden voor u dus om gezondheid en tevredenheid op de werkvloer hoog in het vaandel te plaatsen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.