Logo
  • Nieuws
  • 4 augustus 2008
  • Arzu Kokeng

Pensioenopbouw vermelden op loonstrookje?

Werkgevers zouden het door hun werknemers opgebouwde pensioen moeten vermelden op het maandelijkse loonstrookje, zodat de werknemers beter op de hoogte blijven van hun oudedagsvoorziening. Dat vindt maar liefst 77 procent van 2.150 door Stichting Pensioenkijker.nl ondervraagde werknemers. Zo meldt Zibb.nl.

Beeld Pensioenopbouw vermelden op loonstrookje?

“Nederlanders zijn slecht op de hoogte van hun oudedagsvoorziening, hebben hun zaakjes vaak matig geregeld en krijgen daarom vaak bij pensionering te maken met een onverwachts grote inkomensval. Een maandelijkse confrontatie met dat pensioen zou het bewustzijn een broodnodige impuls geven,” stelt Henriëtte de Lange van Stichting Pensioenkijker.nl in de Telegraaf.

 

Online pensioenregister

VNO-NCW ziet echter niets in het plan. De werkgeversorganisatie denkt niet dat het ‘pensioenbewustzijn’ erdoor zou verbeteren en ziet meer heil in de introductie van het gemakkelijk toegankelijke en overzichtelijke online pensioenregister, zoals dat er uiterlijk in 2011 moet zijn. In dat toekomstige register kan men zijn totale pensioenplaatje terugvinden, inclusief AOW en de bij verschillende werkgevers opgebouwde pensioentegoeden.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.