Logo
  • Nieuws
  • 14 januari 2009
  • Gabor Mooij

Op de eerste werkdag al aan vakantie toe

Tijdens de eerste werkdag van 2009 hebben de Nederlandse werknemers in groten getale vakantiesites bezocht. Dit blijkt uit een onderzoek van de website Tuxx.nl, waarover de Telegraaf bericht.

Beeld Op de eerste werkdag al aan vakantie toe

Volgens Tuxx.nl zochten internetters veertig tot zestig procent meer met Google naar 'Schoolvakanties 2009' en 'Bouwvakvakantie 2009' dan op andere dagen van het jaar. Eigenaar van de site Bas Koenen stelt dat de eerste werkdag altijd een van de drukste dagen van het jaar is qua bezoekersaantallen.

 

Meer bezoekers dan op een reguliere maandag

Op Tuxx.nl, een planningsite met onder andere informatie over schoolvakanties, merken ze dat de trend ieder jaar terugkomt. “We zien deze trend elk jaar weer. Vorig jaar hadden we deze dag ongeveer 125 procent meer bezoekers dan op een reguliere maandag”, aldus Koenen. Sites waar vakanties kunnen worden geboekt, trokken op de eerste werkdag ook meer bezoekers dan normaal.

 

Tip

Stel regels vast voor het privégebruik van internet en e-mail op het werk. Daarmee voorkomt u dat de arbeidsmoraal verder afneemt, omdat werknemers hun werk steeds minder serieus nemen. Daarnaast doet u er verstandig te onderzoeken waarom de motivatie om te werken zo laag is.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.