Logo
  • Nieuws
  • 6 oktober 2011
  • Mariel Hovemann

Minder dan de helft krijgt betaald voor overwerk

Een overgrote meerderheid zegt weleens over te werken. Een minderheid krijgt daar echter voor betaald. Dit blijkt uit een online peiling van Monsterboard.nl.

Beeld Minder dan de helft krijgt betaald voor overwerk

81 procent van de werknemers zegt weleens over te werken. Van deze groep krijgt 36 procent betaald. 19 procent van de respondenten zegt nooit overuren te maken. Voor 12 procent komt dit omdat dit voor hun functie niet nodig is. 7 procent van de werknemers zegt overuren te weigeren.

 

Compenseren

Overwerken moet vooral een keuze van de werknemer zijn en geen verplichting van de werkgever is de mening van Freek Jordans, de carrièrecoach van Monsterboard. “Werk vooral over als je het zelf leuk vindt om te doen of als je carrière er op de middellange termijn bij gebaat is. Tijdelijk extra uren maken kan geen kwaad, maar structureel overwerken in veel opzichten geen goed idee,” aldus Freek Jordans, de carrièrecoach van Monsterboard. “Voor werkgevers is het belangrijk te realiseren dat overwerk iets extra’s van een werknemer vraagt. Elke organisatie zou dan ook moeten overwegen het personeel voor overwerk te compenseren,” aldus Jordans.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.