Logo
  • Nieuws
  • 18 juli 2008
  • Peter van den Hout

Kunt u het werk loslaten tijdens de vakantie?

Bijna de helft van de Nederlanders is tijdens zijn vakantie nog bezig met werk en 9 procent werkt zelfs heel de vakantie door. Dat blijkt uit een peiling van Monsterboard.nl, uitgevoerd onder bijna 12.000 werknemers in Europa, de Verenigde Staten en Canada.

Beeld Kunt u het werk loslaten tijdens de vakantie?

Vergeleken met werknemers uit andere landen hebben Nederlanders hun werk en privé overigens nog aardig in balans; van alle respondenten wereldwijd is maar liefst 62 procent  tijdens de vakantie nog bezig met werk. Van de werknemers in Engeland heeft 52 procent moeite om het werk tijdens de vakantie los te laten, bij de Duitsers is dat 55. Spanjaarden hebben nog de meeste moeite om te genieten van hun vrije tijd: bijna een derde geeft aan zijn hele vakantie door te werken.

 

Noodgevallen
Eén op de vijf Nederlandse werknemers stelt zich tijdens de vakantie voor noodgevallen beschikbaar om te werken. Ook checkt 18 procent regelmatig zijn e-mail of neemt hij telefoontjes aan. “Werknemers moeten gestimuleerd worden om even niet met werk bezig te zijn tijdens hun vakantie,” zegt Diana Krieger, Managing Director van Monsterboard.nl.  “Alleen dan kun je ontspannen terugkomen en weer starten met een frisse blik.”

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.