Logo
  • Nieuws
  • 27 oktober 2010
  • Dagmar Hendriks

Kosten kinderopvang van invloed op arbeidsmarkt?

Voor ruim de helft van de Nederlanders met kinderen (56 procent) zijn de kosten van de kinderopvang niet van invloed op de hoeveelheid dagen die ze per week werken. Dit geldt voornamelijk voor hoogopgeleiden; voor laagopgeleiden zijn de kosten van de kinderopvang wel een belemmering om meer dagen te gaan werken.

Beeld Kosten kinderopvang van invloed op arbeidsmarkt?

Dat blijkt uit Het Nationale Werkonderzoek van vacaturesite JobTrack, uitgevoerd door onderzoeksbureau Intelligence Group onder 21.917 respondenten.

 

Lager opgeleiden gaan minder werken

Het nieuwe kabinet heeft aangekondigd te schrappen in de kinderopvangtoeslag. Volgens sommige politieke partijen is deze maatregel een belemmering voor mensen om meer te gaan werken. Uit onderzoek blijkt dat dit voor 56 procent van de mensen met kinderen niet uitmaakt. “Voor lager opgeleiden en alleenstaanden met kinderen zal het kabinetsbesluit wel een tegenvaller zijn,” zegt Marco de Weerd van JobTrack. “Voor hen is de kinderopvangtoeslag een belangrijke stimulans om deel te nemen aan het arbeidsproces, zo blijkt uit het onderzoek.”

 

Tijd doorbrengen met kind

Van de MBO-opgeleiden zegt 36 procent zijn werkweek niet uit te breiden als kinderopvang goedkoper wordt; de meerderheid van hen wil dus wel meer werken. Bij universitair geschoolden blijft de meerderheid (60 procent) hetzelfde aantal uren werken bij goedkopere kinderopvang.

 

Een ander opvallend verschil is te zien tussen mensen mét en mensen zonder kinderen.

“Voor mensen zonder kinderen geldt in meerderheid - 64 procent - dat ze meer zouden gaan werken als de kosten van de kinderopvang dalen,” zegt Marco de Weerd. “Bij mensen met kinderen is dit 44 procent. Blijkbaar verandert hun mening zodra ze kinderen krijgen. Dan willen ze toch tijd met de kinderen doorbrengen, ongeacht de kosten van de kinderopvang.”

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.