Logo
  • Nieuws
  • 31 augustus 2009
  • Lianne Bouman

Donner laat pensioenstelsels onder de loep leggen

Twee commissies gaan onderzoek doen naar het beleggingsbeleid van pensioenfondsen en naar de toekomstbestendigheid van aanvullende pensioenregelingen. Beide rapporteren hun aanbevelingen vóór 1 januari 2010 aan minister Donner.

Beeld Donner laat pensioenstelsels onder de loep leggen

De Commissie Beleggingsbeleid en Risicobeheer, onder voorzitter professor Frijns, onderzoekt of de pensioenfondsen de afgelopen jaren een verantwoord beleggingsbeleid hebben gevoerd en hoe zij zijn omgegaan met de afweging tussen rendement en risico. De commissie kijkt met name naar de oorzaken van ontwikkelingen in de samenstelling van de beleggingsportefeuille van pensioenfondsen sinds de jaren negentig en op het terrein van het beleggingsbeleid en het risicobeheer aanbevelingen doen voor de toekomst.

 

Vergrijzing

De Commissie Toekomstbestendigheid Aanvullende Pensioenregelingen, onder voorzitter professor Goudswaard, staat voor de hoofdvraag of het huidige pensioenstelsel met het oog op de vergrijzing toekomstbestendig is – en zo niet – welke oplossingsrichtingen denkbaar zijn om dit stelsel beter bestand te maken tegen financiële schokken.

 

U kunt hier de brief aan de commissies downloaden.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.