Logo
  • Nieuws
  • 4 mei 2011
  • Miranda Panse

Cao voor doorwerken verlengd met drie jaar

De doorwerkCAO is verlengd tot 31 december 2013. De Vereniging van Doorwerkgevers en de Landelijke Belangenvermenging hebben overeenstemming bereikt. De nieuwe cao is aangemeld bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Beeld Cao voor doorwerken verlengd met drie jaar

De doorwerkCAO kwam per 1 januari 2008 tot stand. Deze collectieve arbeidsvoorwaarden kunnen worden toegepast voor werknemers die met pensioen zijn en vrijwillig willen doorwerken, ongeacht de sector. De doorwerkCAO wordt uitgevoerd in de vorm van detachering.

Gepensioneerde werknemers

In de afgelopen drie jaar heeft de doorwerkCAO zich bewezen in de situatie waarin bestaande coa’s niet voorzien. Dit geldt in het bijzonder voor collectieve regelingen voor gepensioneerde werknemers die vrijwillig willen doorwerken met instemming van de werkgever.

 

Kenmerken van de doorwerkCAO zijn dat doorwerknemers een gelijke beloning krijgen als werknemers in gelijke functies, bij ziekte doorbetaald krijgen en geen ontslagvergunning nodig is omdat gewerkt wordt met contracten van maximaal drie maanden, die stilzwijgend kunnen worden verlengd.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.