Logo
  • Nieuws
  • 7 oktober 2009
  • Manon Schuttrups

Bent u ook zo'n openhartige manager?

Maar liefst 84 procent van de managers is openhartig over hun privéleven naar medewerkers. Deze zijn zelf op hun beurt met 71 procent een stuk minder open. Dit blijkt uit onderzoek van Multiscope en Lammers van Toorenburg Benelux PR in opdracht van Center Parcs Business Solutions.

Beeld Bent u ook zo'n openhartige manager?

De meeste details over het privéleven worden gedeeld tijdens personeelsuitjes en bedrijfsfeesten. Zowel medewerkers (98 procent) als managers (96 procent) vinden dat leidinggevenden op zulke momenten gewoon deel uitmaken van de groep.

 

Teamgeest
Bijna de helft van de ondervraagde managers (46 procent) gelooft dat bedrijfsuitjes bijdragen aan de teamgeest. Bijna eenderde van de medewerkers (31 procent) is het hiermee eens. En een op vijf werknemers is ervan overtuigd dat een bedrijfsevenement zorgt voor een meer ontspannen sfeer op de werkvloer. Van de managers kan slechts 11 procent zich vinden in deze stelling.

 

Geen communicatieverbetering

En uitje blijkt echter niet van grote invloed te zijn op de communicatie. Slechts 8 procent van de managers en 7 procent van de werknemers vindt dat er na afloop van een uitje beter gecommuniceerd wordt.

Wel hebben dergelijke personeelsuitjes een positieve invloed op de relatie met collega’s, volgens 35 procent van de medewerkers en 22 procent van de managers.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.