Logo
  • Nieuws
  • 1 juni 2011
  • Miranda Panse

Zelfstandigen positief over hoeveelheid werk

Zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) zijn positief over de hoeveelheid werk binnen hun vakgebied. Dat blijkt uit een enquête die online netwerk www.ininterim.nl hield onder ruim 1400 professionals.

Beeld Zelfstandigen positief over hoeveelheid werk

Ten opzichte van vorig jaar zegt 58 procent het idee te hebben dat er meer beschikbaar is in zijn beroepssector. ICT’ers zijn het meest positief over hun kansen op de arbeidsmarkt. Een ruime meerderheid ziet een toename in de vraag naar hun diensten.Ook zien zelfstandigen de minste progressie in de overheidsbranche.

Fulltime

29 procent van de zzp’ers is in het lopende kwartaal fulltime voorzien van opdrachten. 20 procent van de zzp’ers is dit kwartaal nog niet eens een week aan het werk geweest bij een opdrachtgever. De verwachtingen voor het volgend kwartaal is positief. Slechts 9 procent denkt geen opdrachten te vinden. Terwijl 54 procent verwacht tweederde van het kwartaal aan het werk te zijn.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.