Logo
  • Nieuws
  • 11 november 2011
  • Mariel Hovemann

Werkende vaders overschatten hun aantrekkingskracht

De combinatie privé/werk knelt meer bij vaders dan bij moeders: 55 procent van de werkende vaders wil meer tijd voor de kinderen versus 35 procent van de moeders. De werkende vaders zien Het Nieuwe Werken als beste oplossing voor dit knelpunt. Het zelf indelen van de werktijden staat bovenaan het verlanglijstje. Dat blijkt uit onderzoek van Motivaction in opdracht van Natuur & Milieu in het kader van de Week van Het Nieuwe Werken (7 t/m 13 november).

Beeld Werkende vaders overschatten hun aantrekkingskracht

In het onderzoek zijn werkende vaders met jonge kinderen én moeders met jonge kinderen gevraagd naar hun opvattingen over de combinatie van werk en kinderen. Dat levert verrassende inzichten op. Zo missen veel werkende vaders hun kinderen meer dan moeders: 67 procent van de werkende vaders baalt ervan als ze door het werk de kinderen te weinig zien (moeders: 43 procent) en  meer dan de helft zegt gelukkiger te zijn met meer tijd voor de kinderen. Een goede werk/privébalans is voor zowel werkende vaders (82 procent) als moeders (74 procent) grotendeels bepalend voor het werkplezier.

 

Flexibele werktijden

Het Nieuwe Werken  is volgens werkende vaders de beste oplossing. Zij noemen als belangrijkste oplossing voor een betere verdeling tussen werk en kinderen: zelf werktijden indelen (37 procent); meer zelf bepalen waar je werkt (25 procent); betere technologie voor thuiswerken (22 procent). Pas dan noemen vaders meer mogelijkheden voor deeltijdwerk (19 procent). Het Nieuwe Werken is ook voor moeders een zeer belangrijke oplossing: 51 procent noemt flexibele werktijden zelfs als belangrijkste oplossing voor een betere verdeling tussen werk en kinderen. Vier op de tien werkende vaders en drie op de tien moeders zou een andere baan kiezen als deze meer privétijd oplevert.

 

Aantrekkingskracht

Een derde van de werkende vaders denkt dat vrouwen hen aantrekkelijk vinden als ze een leuke vader zijn. Maar slechts 11 procent van de moeders vindt jonge vaders aantrekkelijker dan mannen zonder kinderen.  Van een mismatch is ook sprake als het gaat om flirten op het schoolplein: 23 procent van de werkende vaders vindt dit leuk versus 4 procent van de moeders.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.