Logo
  • Nieuws
  • 7 oktober 2011
  • Mariel Hovemann

Vooral freelancers in trek bij personeelsuitbreiding

Hoewel hun verwachtingen voor economische groei niet zo goed zijn als een jaar geleden, nemen Nederlandse bedrijven nog steeds medewerkers aan. Bij de plannen voor personeelsuitbreiding ligt de nadruk met name op freelancers, afgestudeerden en externe medewerkers zo blijkt uit de Regus Business Confidence Index.

Beeld Vooral freelancers in trek bij personeelsuitbreiding

In Nederland heeft bijna de helft van de bedrijven (49 procent) hun verwachtingen voor economisch herstel verlegd naar de tweede helft van 2012. Het percentage Nederlandse bedrijven met omzetgroei (47 procent) is met vijf procent gedaald vergeleken met zes maanden geleden en het aantal bedrijven met winstgroei (39 procent) is in die periode met drie procent gedaald. Bedrijven die zakendoen met het buitenland scoren hoger op de Business Confidence Index (100) dan bedrijven die voornamelijk op de binnenlandse markt actief zijn (98).

 

Flexibel werken

Niettemin verwacht meer dan de helft (56 procent) van alle bedrijven in de komende twee jaar meer medewerkers aan te nemen. 48 procent van de Nederlandse bedrijven verwacht meer freelancers in te huren en 51 procent gaat meer externe werknemers inhuren in 2011/12, wat een duidelijke verschuiving in de richting van flexibel werken aangeeft.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.