Logo
  • Nieuws
  • 31 oktober 2008
  • Mariel Hovemann

Uitbreiding vaderschapverlof wint terrein

Na PriceWaterhouseCoopers en de gemeente Nijmegen breidt nu ook recruitmentbureau Compagnon het vaderschapsverlof uit. Daarmee sluit het bureau aan bij het initiatiefwetsvoorstel, ingediend bij de Raad van State door GroenLinks.

Beeld Uitbreiding vaderschapverlof wint terrein

Vaders in Nederland krijgen nu na de geboorte van een kind twee dagen vrij: op de geboortedag van het kind en de dag erna. Volgens GroenLinks is dat minder dan in andere Europese landen en diende daarom in juni van dit jaar een wetsvoorstel in.

 

Genoeg verlofregelingen

VNO-NCW en MKB-Nederland keurden het voorstel af. Volgens de werkgevers loopt Nederland juist voorop met het aantal verlofregelingen waarvan ouders gebruik kunnen maken. Wat Alfred van Delft, secretaris sociale zaken van VNO-NCW, betreft kan het vaderschapverlof decentraal, aan de cao-tafel, geregeld worden.

 

Flexibel opnemen

Enkele werkgevers hebben dat al gedaan: bij de gemeente Nijmegen en bij accountant PricewaterhouseCoopers krijgen nieuwe vaders tien dagen betaald verlof. En nu dus ook  recruitmentbureau Compagnon. Naast de twee wettelijke dagen na direct na de bevalling, kunnen nieuwe vaders acht extra betaalde verlofdagen opnemen gedurende de eerste zes maanden na de geboorte.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.