Logo
  • Nieuws
  • 23 juli 2010
  • Lianne Bouman

U mag jongeren nu vier keer een tijdelijk contract geven

Sinds 9 juli 2010 mag u jongeren tot 27 jaar vier tijdelijke contracten geven. Pas na vier jaar en/of bij het vijfde contract ontstaat een vast dienstverband. De langere keten van tijdelijke contracten is een tijdelijke crisismaatregel en geldt in principe tot 1 januari 2012.

Beeld U mag jongeren nu vier keer een tijdelijk contract geven

Verreweg de meeste organisaties geven jongeren eerst enkele tijdelijke contracten. Een halfjaar en jaarcontract komen het meest voor.

 

Voorbeeld

Installateur Het Kraantje heeft een 23-jarige werknemer in dienst. Op 1 november 2010 loopt zijn derde drie maandencontract af. Het Kraantje kan met hem voor de vierde keer een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd aangaan, van drie maanden, maar ook van één maand of een jaar.

 

Deze extra verlenging van tijdelijke contracten kunt u in elk geval tot 1 januari 2012 toepassen. Als de economische crisis nog aanhoudt, kan de maatregel worden verlengd tot uiterlijk 1 januari 2014. De overheid verwacht dat jongeren hierdoor uiteindelijk meer kans maken op een vast dienstverband.

 

Tip

De aankondiging van de langere keten van tijdelijke contracten in het Staatsblad vindt u hier.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.