Logo
  • Nieuws
  • 26 september 2008
  • Mariel Hovemann

Transfersommen voor overnemen van talent

Over tien jaar moet net als in de voetballerij voor het overnemen van talent op de werkvloer transfersommen worden neergelegd.

Beeld Transfersommen voor overnemen van talent

Dat denkt bijna tachtig procent van de P&O’ers in Nederland en meer dan de helft van de hogeropgeleiden. Zo blijkt uit onderzoek van BNR Nieuwsradio en HR-dienstverlener Randstad onder bijna 1000 hogeropgeleiden.

 

Het kost bedrijven grote moeite om talentvolle medewerkers binnen te halen. Talent is dan ook geld waard. “Dat is net zoals in de voetballerij, waar een club heeft geïnvesteerd in een speler. Als een werkgever 20.000 euro investeert in jouw MBA-opleiding en je vertrekt na een jaar, dan moet je met je nieuwe werkgever afspraken maken over wie opdraait voor de kosten van deze investering. Dit soort afspraken worden steeds vaker op individuele basis gemaakt,” zegt Joost Vriesman, manager Strategie & Development van Randstad Nederland.

 

Grens werk/privé vervaagd

Volgens 40 procent van de ondervraagden is over tien jaar de grens tussen werktijd en vrije tijd helemaal verdwenen. Zij verwachten op tijden te gaan werken die hen zelf het beste uitkomen. Vooral zelfstandig ondernemers zien dit gebeuren (73 procent). Toch denkt men niet dat thuiswerken de norm wordt (45 procent). De vaste werkplek verdwijnt en er komen flexplekken waar personeel een paar uur kan inpluggen en tussen de vergaderingen in kan werken. (44 procent).

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.