Logo
  • Nieuws
  • 3 oktober 2011
  • Mariel Hovemann

Ruim kwart werknemers werkt thuis

Ruim 27 procent van de werknemers in Nederland werkte in 2010 een deel van hun gebruikelijke arbeidsuren thuis. In het onderwijs wordt het vaakst thuis gewerkt, maar ook in de financiële dienstverlening komt thuiswerk relatief veel voor. Vooral hoogopgeleiden werken thuis zo blijkt uit cijfers van het CBS.

Beeld Ruim kwart werknemers werkt thuis

In 2010 werkte iets meer dan 27 procent minstens 1 uur per week thuis. Vijf jaar eerder was dat ruim 25 procent. Thuiswerkers werkten in 2010 gemiddeld 6,2 uur per week thuis, tegen 5,5 uur in 2005.

 

Onderwijs

In het onderwijs werkt ruim 60 procent van alle werknemers thuis. Vooral voorbereiden van de lessen en nakijken van huiswerk gebeurt thuis. Ook in de financiële dienstverlening, in de cultuur en in de zakelijke dienstverlening wordt relatief veel thuis gewerkt.

 

Hoogopgeleiden

Vooral hoog opgeleiden werken thuis. In 2010 werkte bijna de helft van de hoogopgeleide werknemers thuis. 1 op de vijf werknemers met een middelbare opleiding deed dit en een op de acht laagopgeleiden.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.