Logo
  • Nieuws
  • 10 november 2011
  • Eliza van den Anker

Nieuwe app maakt flexibel werken makkelijker

Vandaag introduceert de Taskforce Ontspits, een initiatief van overheden en het bedrijfsleven in de metropoolregio Amsterdam, de FileWekker. Een gratis app die filerijders automatisch een signaal geeft wanneer zijn of haar route filevrij is. Met de app wil de Taskforce autoforenzen die in staat zijn om flexibel te werken, aanzetten om files te mijden en zo bij te dragen aan de bereikbaarheid van de metropoolregio Amsterdam.

Beeld Nieuwe app maakt flexibel werken makkelijker

ABN AMRO, Dura Vermeer, HP, KPMG, TNT (hoofdkantoor), UPC, Vodafone en VUmc bieden de FileWekker aan bij in totaal ruim 25.000 werknemers. Alexandra Philippi, directeur Human Resources ABN AMRO: “Deze persoonlijke tool stelt onze medewerkers in staat om heel eenvoudig files te mijden en hun tijd – zowel werk als privé - zo effectief mogelijk te gebruiken. Daarnaast zet de app mensen aan het denken, om het vaste gedragspatroon van reizen in de spits te doorbreken.”

 

Rood stoplicht

Met de app kan de gebruiker een of meer vaste ‘trajecten’ instellen. Vervolgens kan de gebruiker aangeven hoeveel vertraging hij of zij acceptabel vindt. Zolang er te veel file op de route staat, staat het stoplicht op rood. Zodra de route geen of de vooraf ingestelde acceptabele hoeveelheid vertraging geeft, gaat het stoplicht op groen en geeft de FileWekker een signaal. De FileWekker wordt nu geïntroduceerd in de regio Amsterdam, maar kan in heel Nederland worden gebruikt. De app is beschikbaar voor iPhone en Android.

 

Taskforce Ontspits

In 2008 richtten bedrijfsleven, overheden en vakorganisaties de Taskforce Ontspits op met als gezamenlijke doelstelling het aantal autokilometers in de ochtend- en avondspits eind 2012 met 5 procent te verminderen om zo de bereikbaarheid van de Metropoolregio Amsterdam te verbeteren.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.