Logo
  • Nieuws
  • 17 april 2009
  • Mariel Hovemann

Microsoft scoort met het Nieuwe Werken

Microsoft is door het Great Place to Work Institute Nederland uitgeroepen tot beste werkgever van Nederland. De uitslag is gebaseerd op onderzoeken onder de medewerkers van de deelnemende bedrijven. Vooral het Nieuwe Werken zorgde voor veel positieve reacties.

Beeld Microsoft scoort met het Nieuwe Werken

Om de opinies van medewerkers te peilen werden 57 stellingen voorgelegd op de gebieden geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap. Microsoft Nederland behaalde dit jaar een score van 92 punten uit een maximum van 100.

 

Trots

Het bedrijf scoorde het best op het gebied ‘trots’. Medewerkers gaven aan dat ze trots zijn anderen te vertellen waar ze werken en dat ze hun bijdrage in het bedrijf van belang achten.

 

Vertrouwen

Ook op de gebieden ‘geloofwaardigheid’ en ‘respect’ werden goede resultaten behaald. Geloofwaardigheid staat voor open communicatie, vakbekwaamheid en integriteit. Medewerkers gaven aan dat ze veel verantwoordelijkheid krijgen en dat het management ruimschoots blijk geeft van vertrouwen in de medewerkers.

 

Het Nieuwe Werken

Volgens de medewerkers is Microsoft een echte ‘Great Place to Work’, onder meer vanwege de ruimte voor eigen ideeën en de transparante en aangename sfeer binnen het bedrijf. Vooral Het Nieuwe Werken zorgde voor veel positieve reacties. Medewerkers gaven aan dat ze het zeer waarderen dat ze hun uren flexibel in kunnen delen en thuis of elders kunnen werken. Bovendien zijn de werknemers erg te spreken over het nieuwe kantoor dat geheel is ingericht op de nieuwe werkstijl en bijdraagt aan een prettige en positieve bedrijfscultuur en meer werkplezier.

 

Inspirerende workshops

Op de tweede HRpraktijk Dag die op 14 mei a.s. plaatsvindt in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam, leert u hoe u het Nieuwe Werken kunt inzetten in uw organisatie. Voorwaarde daarbij is dat u als HR-verantwoordelijke het touw moet kunnen laten vieren én vooral vertrouwen hebben in uw medewerkers. “Het topmanagement geeft hierbij het voorbeeld, dat is een kritische factor”, zegt Ineke Hoekman, directeur HRM van Microsoft. Zij is een van de deelnemers aan de paneldiscussie op de HRpraktijk Dag.

 

Het programma van de HRpraktijk Dag over het Nieuwe Werken bestaat uit plenaire delen en twee rondes van workshops, onderbroken door lunch- en koffiepauzes (klik hier voor het complete programma).

 

Kom, luister, raak geïnspireerd, oordeel & ervaar het zelf. Schrijf u nú in via www.hrpraktijkdag.nl 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.