Logo
  • Nieuws
  • 25 maart 2009
  • David Davidson
  • Bron: VKBanen

Loonmatiging al in volle gang

De loonstijgingen die in de cao’s van maart werden overeengekomen, zijn behoorlijk lager dan de stijgingen die in cao’s van een paar maanden eerder werden afgesproken. Dat zegt werkgeversvereniging AWVN.

Beeld Loonmatiging al in volle gang

In februari was de gemiddelde overeengekomen loonstijging 2,1 procent, in februari en januari was dit nog respectievelijk 2,3 en 2,7 procent. AWVN voert voor 850 bedrijven en 70 bedrijfstakorganisaties de cao-onderhandelingen.

 

Bevriezing

Volgens AWVN bewijzen de afnemende stijgingen dat de lonen al gematigd worden, terwijl de vakbonden nog met het kabinet over loonmatiging of bevriezing van de lonen onderhandelen.

 

Traineren

In het najaarsakkoord zeiden de vakbonden nog een loonstijging van 3,5 procent te willen bewerkstelligen. Nu verwijten de vakbonden de werkgevers cao-onderhandelingen te traineren, in de hoop dat in het aanstaande sociaal akkoord nóg lagere lonen worden afgesproken.  

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.