Logo
  • Nieuws
  • 31 maart 2010
  • Manon Schuttrups

Kabinet: positie zzp'er verbeteren

Zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) moeten makkelijker kunnen meedingen naar opdrachten van de overheid. Daarom wil minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) de regels versoepelen.

Beeld Kabinet: positie zzp'er verbeteren

Premier Balkenende heeft aangekondigd de kwestie te willen bespreken in de ministerraad. Overheden besteden hun opdrachten steeds vaker aan. Vanwege de vele en hoge eisen die hieraan gesteld worden, maken zzp'ers en kleinere ondernemers nauwelijks kans hierop. Het wetsvoorstel van Van der Hoeven moet daar verandering in brengen.

 

Digitaal informatieloket

Met name de VVD, D66 en de PvdA riepen de premier op zich ook in Europa sterk te maken voor een betere positie van zzp'ers, zodat zij kunnen meedoen aan Europese aanbestedingen.

Volgens Balkenende zal Van der Hoeven dit zeker aankaarten in haar contacten in Europa en ligt het wetsvoorstel momenteel nog voor advies bij de Raad van State. Ook gaf hij aan dat het kabinet maatregelen zal nemen om zzp'ers beter te ondersteunen in economisch mindere tijden. Zo komt er een speciaal digitaal informatieloket met een overzicht van alle regels en faciliteiten die de overheid biedt.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.