Logo
  • Nieuws
  • 24 juni 2010
  • Mariel Hovemann

Hoe houdt ú de e-lancer betrokken?

Ideeën delen en ontwikkelen neemt sterk toe dankzij nieuwe mogelijkheden om online samen te werken. Dat is niet alleen een radicale verandering van werkplek maar ook van cultuur aldus een studie van The Future Foundation.

Beeld Hoe houdt ú de e-lancer betrokken?

Van de respondenten verwacht 40 procent dat de grenzen tussen werk en privé in het komende decennium steeds meer zullen vervagen. Deze ontwikkeling wordt een prioriteit voor organisaties, overheden en individuele medewerkers. In een steeds technologisch wordende wereld waarin iedereen met elkaar verbonden is, moeten werknemers beschermd worden tegen overwerk.

 

Betrokkenheid

HR-managers verwachten dat de e-lancer, de freelancer die voor zijn werk volledig afhankelijk is van online technologie, sterk aan belang wint. Dit resulteert in zeer gemotiveerde en creatieve medewerkers, maar vraagt tegelijkertijd extra maatregelen om de betrokkenheid bij de eigen organisatie en de onderlinge samenhang te waarborgen. Ook hier kunnen sociale netwerken weer een belangrijke rol spelen. 57 procent van de ondervraagden geeft aan veel waarde te hechten aan de gezelligheid van het kantoor en wil ten minste een deel van de tijd doorbrengen met collega's.

 

Hoe houdt ú de e-lancer betrokken? Discussieer mee via www.hrpraktijk.nl/linkedin

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.