Logo
  • Nieuws
  • 2 september 2009
  • Lianne Bouman

Help uw moslimwerknemers door de ramadan

Heeft u werknemers in dienst die deelnemen aan de ramadan en wilt u weten hoe u daarmee het beste kunt omgaan? Koninklijke Horeca Nederland (KHN) geeft informatie over hoe u deze werknemers in de islamitische vastenmaand ter wille kunt zijn. De informatie is ook bruikbaar voor medewerkers in andere bedrijfstakken.

Beeld Help uw moslimwerknemers door de ramadan

KHN zegt dat het verstandig is om het werkrooster aan te passen en wijst op de mogelijkheid een christelijke feestdag in te laten leveren om zo het Suikerfeest te kunnen vieren. Op de site van KHN leest u dat (horeca)ondernemers het werkrooster kunnen aanpassen, waardoor de werknemer die de ramadan volgt ruimte krijgt om bij zonsondergang te eten en daarna weer productief te zijn.

 

Inruil Suikerfeest

Verder wijst KHN op de mogelijkheid om rekening te houden met het Suikerfeest aan het einde van de ramadan. In artikel 13 van de horeca-cao is geregeld dat een werknemer één keer per jaar een christelijke feestdag kan inruilen voor een andere religieuze feestdag. In veel andere cao’s bestaat een soortgelijke regeling.

 

Tip

Wijs uw werknemers die aan de Ramadan deelnemen op een gezond voedingspatroon om de lichamelijke gevolgen van de ramadan zo klein mogelijk te houden. Wilt u weten hoe u de werkroosters van uw islamitische medewerkers kunt aanpassen? Maak dan gebruik van de tips van KHN.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.