Logo
  • Nieuws
  • 27 april 2012
  • Bas Ammerlaan

Gemeentelijke opdrachten te complex voor zzp’ers

Zelfstandigen zonder personeel hebben grote moeite opdrachten van gemeenten binnen te halen doordat de aanbestedingstrajecten van gemeenten vaak veel te complex zijn.

Beeld Gemeentelijke opdrachten te complex voor zzp’ers

Volgens een woordvoerster van de Kamer van Koophandel Rotterdam (KvK) blijkt uit onderzoek onder zzp’ers dat het voor hen veel te ingewikkeld is om in een project van de gemeente mee te draaien. Zzp’ers zijn te kwetsbaar voor gemeenten: als er een valt of alleen maar ziek wordt kan dit voor gemeenten grote gevolgen hebben.

 

Gemeenten maken te weinig gebruik van de nieuwe trend van zzp’ers, volgens het onderzoek. Het aantal zzp’ers groeide van 400.000 naar 800.000 in de afgelopen 15 jaar en bij de KvK Rotterdam staan er ruim 90.000 ingeschreven. Volgens de KvK is dit bijna 70 procent van het totale aantal ondernemingen in de regio.

 

Meer aandacht

De KvK vindt het belangrijk dat er meer aandacht komt voor zzp’ers bij gemeenten. Sterke zzp’ers hoeven per slot van rekening geen uitkeringen aan te vragen. Bovendien zorgen groeiers binnen de zzp’ers voor nieuwe werkgelegenheid.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.