Logo
  • Nieuws
  • 11 september 2008
  • Arzu Kokeng

Forenzen werken liever thuis

Het aanbod van werkgevers om thuis te werken, blijft achter bij de behoefte van werknemers. Dat concludeert de ANWB na onderzoek van TNO/NIPO. Veel forenzen hebben een voorkeur voor telewerken.

Beeld Forenzen werken liever thuis

Ook flexibele werktijden en reizen met het openbaar vervoer vinden de bijna zevenhonderd ondervraagde personen goede alternatieven om vertragingen van en naar het werk te voorkomen. 

 

Files

Forenzen ervaren bij Rotterdam de meeste problemen, terwijl werkgevers in de Haagse regio juist de meeste alternatieven aanbieden, zoals een fiets van de zaak, meldt de ANWB.

Een derde van de automobilisten vindt de vertraging die ontstaat door files problematisch. Irritatie zorgt ervoor dat een vijfde van de forenzen kiest voor een ander vervoermiddel dan de auto.

 

Maandag kreeg minister Camiel Eurlings (Verkeer) het advies de files aan te pakken met een persoonsgebonden mobiliteitsbudget en ruimere fiscale aftrekmogelijkheden.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.