Logo
  • Nieuws
  • 24 augustus 2011
  • Manon Schuttrups

Flexibele werkgever heeft loyale werknemers

Medewerkers van de '100 beste werkgevers van Nederland' krijgen meer persoonlijke aandacht van hun leidinggevenden dan medewerkers van andere organisaties. En dit heeft een positief effect op de beoordeling van hun werk/privé balans.

Beeld Flexibele werkgever heeft loyale werknemers

Dat blijkt uit het Beste Werkgeversonderzoek van Effectory, waaraan ruim 190.000 respondenten uit 300 organisaties hebben meegewerkt. De respondenten werd gevraagd naar hun werkzaamheden, arbeidsomstandigheden, collega's, leidinggevenden, beloning en ontwikkelingsmogelijkheden.

 

Betere werk/privé balans

Guido Heezen van Effectory stelt dat leidinggevenden die regelmatig in gesprek gaan met hun medewerkers en aandacht aan hen besteden, een goed contact met hen opbouwen. "Er ontstaat wederzijds begrip. Hierdoor zijn persoonlijke omstandigheden beter bespreekbaar en zal de leidinggevende eerder geneigd zijn zich flexibel op te stellen, wat heel prettig is voor medewerkers. Zij ervaren hierdoor een betere werk/privé balans.''

 

De werkgever krijgt zijn flexibele instelling terugbetaald in loyaliteit van de werknemer. Heezen: ''Vaak worden verzuimde uren uit zichzelf gecompenseerd door medewerkers die zich gehoord voelen. De wil om iets terug te doen is groot. Er wordt dus meestal niet minder gewerkt, integendeel zelfs. Medewerkers geven juist aan graag een stapje extra te zetten om bij te dragen aan het succes van hun werkgever.''

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.