Logo
  • Nieuws
  • 18 december 2009
  • Mariel Hovemann

Extra financieel personeel nodig voor eindejaarsdrukte

Meer dan tweederde van de Nederlandse managers vindt dat hun bedrijf financieel personeel aan zou moeten nemen voor de eindejaarsdrukte dit jaar. Dit blijkt uit een recent onderzoek van financieel uitzend- en detacheringsbureau Accountemps, een divisie van Robert Half International, onder 1470 financiële en HR managers.

Beeld Extra financieel personeel nodig voor eindejaarsdrukte

Een kleine 40 procent zegt de onderbezetting op te willen lossen door mensen vast in dienst te nemen, terwijl 29 procent graag met interim managers en tijdelijke financiële medewerkers de eindejaarsuitdagingen aangaat.

 

Inkrimpen

Hein Pieter Okker, Senior Manager van Accountemps, zegt in een toelichting: "Uit de meest recente Financial Hiring Index, een onderzoek naar de daadwerkelijke recruitmentplannen van bedrijven voor de komende zes maanden, komt een iets genuanceerder beeld naar voren. De aannamebereidheid is met 16 procent terug op de niveau van 2004/2005, daar staat echter tegenover dat in die periode een veel kleiner percentage aangaf dat ze wilden inkrimpen, 3 procent tegenover 17 procent nu. Maar het grote aantal bedrijven dat bereid is om nieuwe mensen aan te nemen om de eindejaarsuitdaging aan te gaan, is wel een signaal dat de crisis in ieder geval aan het afzwakken is. 41 procent van de bedrijven kiest voor het vergroten van de trainingsinspanningen binnen de financiële afdeling. Dit is ook een teken aan de wand.”

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.