Logo
  • Nieuws
  • 26 maart 2009
  • Gabor Mooij

Eén op de drie kan niet doorwerken tot 67ste

Voor een op de drie Nederlandse werknemers van 50 jaar of ouder wordt doorwerken tot een hogere AOW-leeftijd een zware klus. De jaarlijkse ‘bedrijfsgezondheidsindex’ van gezondheidsmanagementbureau Lifeguard laat dat zien.

Beeld Eén op de drie kan niet doorwerken tot 67ste

Lifeguard ondervroeg meer dan tienduizend werknemers van 81 bedrijven in verschillende sectoren. Het bureau schonk dit jaar speciale aandacht aan 50-plussers voor wie langer doorwerken het eerst in beeld komt.

 

Veelgevraagd

Van de onderzochte werknemers beschikt 34 procent over een 'verminderd werkvermogen'. Hierdoor kunnen ze slechter voldoen aan de fysieke en mentale eisen van het werk. Deze werknemers hebben een relatief slechte gezondheid, voelen zich minder productief, verzuimen vaker en zorgen voor meer medische kosten. Het is voor hen veelgevraagd om door te werken tot een leeftijd van 67.

 

Tip

Bespreek op tijd met uw oudere werknemers of ze van plan zijn na hun 65ste door te werken. U kunt zich hier dan op voorbereiden door met de betreffende werknemer te kijken welk werk hij of zij wil en kan doen als hij of zij door blijft werken. Zorg er ook voor dat u de (aankomende) 65-plusser een arbeidscontract kunt bieden waarin zaken als loondoorbetaling bij ziekte zo zijn geregeld dat u niet met onverwachte kosten te maken krijgt.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.