Logo
  • Nieuws
  • 12 april 2012
  • Jessica Hartkoorn, Uilhoorn & Fritse Advocaten

Dwangsommen voor herhaald overtreden concurrentiebeding

Een kapper wordt veroordeeld het overtreden van het concurrentiebeding te staken. De ex-werkgever start een tweede procedure omdat de werknemer het concurrentiebeding blijft overtreden. Hij verzoekt de rechter om hogere dwangsommen op te leggen.

Beeld Dwangsommen voor herhaald overtreden concurrentiebeding

In een eerder kort geding is de kapper veroordeeld om zijn werkzaamheden gedurende 6 maanden bij zijn nieuwe werkgever te staken omdat dit in strijd was met het concurrentiebeding van zijn ex-werkgever. Daarbij was een dwangsom van € 500 per overtreding opgelegd met een maximum van € 5.000.

 

Overtreden concurrentiebeding beboet

De ex-werkgever stelt dat de kapper sinds het kort geding minstens tien keer het opgelegde verbod heeft overtreden. Daarom eist hij een hogere dwangsom. Uit een met foto’s onderbouwde rapportage blijkt dat de kapper het concurrentiebeding overtreedt. De rechter legt een dwangsom op van € 5.000 per overtreding met een maximum van € 75.000. Bovendien wordt de nieuwe werkgever verboden de kapper werkzaamheden te laten verrichten die in strijd zijn met het concurrentiebeding.

 

Rechtbank Zutphen, sector kanton, 2 maart 2012, LJN: BV8446

 

Tip

Vanwege de ingrijpende gevolgen bij overtreding is het verstandig uw sollicitanten vragen te stellen over een eventueel concurrentiebeding.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.