Logo

Zoekresultaten

Er zijn 8 items voor podcast gevonden.

Zoeken
De zoekmachine zoekt standaard op alle trefwoorden afzonderlijk waarbij documenten met alle trefwoorden het beste scoren en dus bovenaan verschijnen. Bovendien houdt de zoekmachine rekening met het tekstelement waarin het trefwoord verschijnt: een trefwoord in de kop van een artikel of in de introductietekst scoort hoger dan hetzelfde trefwoord in de lopende tekst. Ook de frequentie van het trefwoord in het document en een eventuele publicatiedatum bepalen de relevantie van een document.

Zoekopdracht aanpassen
Verder kunt u ook gebruik maken van AND, OR en quotes om uw zoekopdracht aan te passen, bijvoorbeeld:
- digitaal AND transformatie zoekt alleen naar document waarin beide trefwoorden voorkomen
- digitaal OR transformatie zoekt naar documenten waarin één van beide of beide trefwoorden voorkomen
- "digitale transformatie" zoekt alleen naar documenten waarin beide woorden na elkaar voorkomen

Sorteren
U kunt sorteren op:
- Relevantie: het systeem houdt rekening met publicatiedatum en score (het voorkomen van woorden in het document)
- Datum: het systeem toont documenten met de meest recente publicatiedatum het eerst
- Score: het systeem toont documenten met de hoogste score het eerst en houdt geen rekening met publicatiedatum

De HR Podcast – Afl. 53: Meer divers werven met inclusieve vacatureteksten

Er is nu veel aandacht voor diversiteit en inclusiviteit. Maar organisaties worstelen met het creëren van een cultuur waarin alle medewerkers erbij horen. Inclusiviteit begint al aan het begin van de employee journey. Want zonder extra zorg en aandacht blijken vacatureteksten in de praktijk ongemerkt niet neutraal te zijn. Specifiek taalgebruik kan werkzoekenden zelfs ontmoedigen om te solliciteren. En dat doet dan onbedoeld afbreuk aan het streven naar inclusiviteit van organisaties.

Geert Jan Waasdorp, arbeidsmarktonderzoeker: 'Ik zou een supply chain manager aantrekken, en die op de HR-afdeling zetten'

Hebben werkgevers het enorm hoge aantal openstaande vacatures aan zichzelf te danken? Deels wel, vindt Geert-Jan Waasdorp. Maar hij ziet ook diepere oorzaken, vertelt hij in aflevering 65 van de HR Podcast.

De HR Podcast – Afl. 9 Betere mensen selecteren door moderne assessments

Hoe selecteer je de beste kandidaat? Goede assessments bieden de hoogste voorspellende waarde, maar tot voor kort waren die eigenlijk altijd duur, lastig en tijdrovend. Maar nieuwe computerondersteunde assessmenttools helpen om tegen lagere kosten betere mensen te selecteren en onze onbewuste vooroordelen uit het proces te halen.

Wilt u ook objectief werven en selecteren en meer kandidaten?

Zoekt u vernieuwende aanpakken om de beste kandidaat voor de baan aan te nemen, ongeacht culturele achtergrond? Of heeft u moeite om voldoende personeel te werven en zou u graag het aantal kandidaten vergroten? Wilt u een meer divers personeelsbestand? Dan doet zich nu een mogelijkheid voor om onder begeleiding aan de slag te gaan met het objectief werven en selecteren van kandidaten.

Nog steeds discriminatie op migratieachtergrond. Naar leeftijd niet meer

Werkgevers zijn straks verplicht om beleid te voeren ter voorkoming van discriminatie bij werving en selectie. Mensen met een migratieachtergrond maken namelijk nog steeds minder kans op een e-mail, voicemail of telefoontje naar aanleiding van een sollicitatie, dan mensen zonder migratieachtergrond. Ten opzichte van 2015 lijken werkgevers in 2019 nog steeds te discrimineren op migratieachtergrond, maar wel minder.

5 belangrijke ontwikkelingen in Employer Branding in 2020

Employer branding zorgt voor succesvollere organisaties. Daar zijn Hans Kroonen en Jari Kloppenburg van Steam van overtuigd. Zij delen hier een aantal ontwikkelingen en trends die zij signaleren en waarvan zij verwachten dat ze in 2020 alleen maar groter zullen worden. 

Tips en adviezen voor een snellere en effectievere recruitment: 'Stop met de vraag: waarom wil je bij ons komen werken!'

Werkgevers wringen zich in bochten om mensen aan boord te krijgen. Maar om in deze krappe arbeidsmarkt succesvol te zijn in de werving van personeel vraagt echt om een andere aanpak. Dat zegt recruitmentexpert en auteur van de bestseller 'Handboek Recruitment & Employer Branding' Gusta Timmermans. Gusta geeft HR-professionals en recruiters praktische tips en adviezen voor lopende vacatures en om te werken aan effectievere en snellere recruitmentprocessen.

Hoe traditioneel werft u?

Verbazingwekkend of niet? Werkgevers in Nederland maken nog steeds het liefst gebruik maken van traditionele wervingsmethoden. Bijna de helft van de leidinggevenden ontvangt liever een sollicitatiebrief per post. Ook zijn open sollicitaties succesvoller dan in andere landen. Dat blijkt uit Workplace Survey Spring 2008 onderzoek, ontwikkeld door financieel uitzend- en detacheringsbureau Accountemps.

Filter op: