Logo
  • Nieuws
  • 22 februari 2024

De HR Podcast – Afl. 53: Meer divers werven met inclusieve vacatureteksten

Er is nu veel aandacht voor diversiteit en inclusiviteit. Maar organisaties worstelen met het creëren van een cultuur waarin alle medewerkers erbij horen. Inclusiviteit begint al aan het begin van de employee journey. Want zonder extra zorg en aandacht blijken vacatureteksten in de praktijk ongemerkt niet neutraal te zijn. Specifiek taalgebruik kan werkzoekenden zelfs ontmoedigen om te solliciteren. En dat doet dan onbedoeld afbreuk aan het streven naar inclusiviteit van organisaties.

Beeld De HR Podcast – Afl. 53: Meer divers werven met inclusieve vacatureteksten

Dus wordt het tijd voor innovatie: ofwel andere woorden gebruiken in vacatureteksten! Dat klinkt simpel, maar is dat ook zo? In aflevering 53 van de HR Podcast vertelt Ilsa Brooijmans hoe het zit. Zij is Data science consultant bij P-Direkt, een onderdeel van het ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijkrelaties. In het Analytics Lab heeft Ilsa de 7000 vacatureteksten van twee ministeries onderzocht. Ze deelt interessante inzichten en ze geeft praktische tips voor meer inclusieve vacatureteksten.

De HR Podcast is een initiatief van HR Academy en HR Praktijk en gaat over innovaties met impact op HR. Elke twee weken verschijnt een nieuwe aflevering. Luister onderweg, op het werk of thuis in de bekende podcast apps zoals Spotify, Apple Podcast en Google Podcast. Abonneer je in de app op de HR Podcast, zodat je geen aflevering meer hoeft te missen. Kijk voor alle info op www.hrpodcast.nl.

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.